Een voorsmaakje

Gisteren doorkruisten we het platteland, vandaag zitten we weer midden in de verkeerschaos en uitlaatgassen.

Agra,  de stad waar we het meest naar uitkeken…  niet omwille van zijn verstikkende geur,  niet omwille van de bergen afval,  niet omwille van de straatkinderen.  We komen voor de Taj Mahal, uiteraard. En daar hadden we een treinreis van meer dan 12 uur voor over.  Voor zulke afstanden is een nachttrein het ideale vervoersmiddel.  Rond 22h stapten we op in Udaipur en om 11h30 kwamen we -min of meer uitgeslapen – toe in Agra. Het duurde echter nog tot een eind in de namiddag voor ik terug stevig op de benen stond en niet meer het gevoel had in een schokkende trein te zitten.  Zoals bij elk station stonden ook hier een heleboel chauffeurs te wachten op reizigers.  We kozen een wat oudere man uit.  De kans was dan iets kleiner dat we opnieuw bij een snelheidsduivel instapten.  Hij reed inderdaad veel langzamer dan al zijn voorgangers en zijn filosofische levensbespiegelingen maakten de rit net iets aangenamer.  Voldoende redenen om hem in te huren voor de komende dagen.

Hij bracht ons naar de baby taj (Itimad-ud-Daulah). Een mini versie zou je kunnen zeggen,  maar het bezoeken zeker waard.

     

Even later zette hij ons af bij Methab Bagh.  Deze tuinen zijn de ideale plek om de Taj vanop een afstand te bewonderen bij zonsondergang.

Zinnige en onzinnige weetjes:

-Elke hotelkamer heeft zoveel lichtschakelaars dat je er onmogelijk wijs uit raakt.  Zelfs het personeel slaagt er niet in meteen de juiste te kiezen.

-Vrouwen doen hier het zware werk.  En de mannen,  die staan er bij en kijken er naar.

-Een paar keer per dag valt de elektriciteit hier uit.

-Je hebt winter en zomer,  maar in India heb je nog een seizoen: het huwelijksseizoen.  We zitten er midden in.  Regelmatig zien we mannen te paard op weg naar hun bruid.

2 mei 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s