Jaipur

Het blijft vreemd dat we bij elk paleis en elke tempel een deel van de attractie lijken te zijn. Voltallige families willen met ons op de foto. Misschien hopen ze op die manier iets van ons ‘geluk’ aan te trekken. We hebben de waarom-vraag al gesteld, maar een antwoord komt er niet, enkel een zenuwachtig lachje en de typische Indische hoofdbeweging.

Vandaag stond er weer heel wat op het programma: City palace, Hawa Mahal, Amer fort, Jal Mahal en tot slot de Royal Tomb.

De tuk-tukchauffeur laveert ons moeiteloos door straten vol putten en verkeersdrempels en noemt het een gratis massage. De straatdieren (honden, geiten, varkens en koeien) zorgen voor de nodige couleur locale en odeur locale.

     

Alle gebouwen die we bezoeken zijn prachtig, dat kan niemand ontkennen. Ze stralen grandeur en rijkdom uit. Die Indische ingenieurs wisten trouwens zeer goed hoe ze binnen voor koelte moesten zorgen. Hoe warm het buiten ook mag zijn, binnen heerst er een aangename temperatuur. Alleen jammer dat al dat moois te midden van afval en verval staat. Zo zonde!

Het maakt dat we net iets minder onder de indruk zijn.

      

 

      

Quoi de neuf?

H had zijn e-sigaret in het hotel laten liggen en vertoonde een acute vorm van grumpinitis, heel even wou hij liefst zo snel mogelijk doorreizen naar Thailand om aan het vuil en de drukte te ontsnappen. En om er een portie rode curry met rijst te gaan eten. Een pizza in Jaipur was ook al goed geweest, maar die hadden ze hier nergens…

Y1 is blij dat ze eindelijk een beetje begint te bruinen. Zo ver reizen en bleek naar huis terugkeren, dat kan niet!

Bestel in Jaipur geen muntthee! Tenzij je houdt van lauwe melk met een scheutje muntsiroop.

H was onder de indruk van de inventiviteit van de Indiër als het gaat om het maken van wapens die extra schade toebrengen: messen die zich met een druk op een knop als een schaar openen, messen met ingebouwde pistolen,…

We dronken ruim 7 liter water en hadden toch voortdurend dorst.

24 april 2018

Een gedachte over “Jaipur”

  1. Lieve H, I, en vooral Y1: zie maar dat jullie geen sterallures overhouden aan al die papparazzi steeds om jullie heen. Veel plezier, geniet ervan met volle teugen! R.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s