Al opgelicht?

Jazeker! We hadden amper 5 stappen uit de luchthaven gezet en het was zover… een eerste scam. Een hotelshuttle zou ons komen ophalen aan paal 16, dat was via mail bevestigd. Bij de bewuste paal werden we door een taxichauffeur aangesproken. We wimpelden hem af met de mededeling dat we opgepikt zouden worden door iemand van ons hotel. Dat hadden we beter niet gedaan…. Want even later vroeg een andere man ons of het voor hotel Ajanta was. We volgden hem richting wagen. Eenmaal in de wagen kregen we argwaan. De vriendelijke man was iets te vriendelijk, stelde iets teveel vragen en belde om onverklaarbare reden met het hotel. We kregen te horen dat we aan een tourist information office  afgezet zouden worden waarna een andere shuttle ons daar zou komen halen. En uiteraard werd er een belachelijk hoog bedrag aangerekend voor de rit die eigenlijk gratis had moeten zijn. In ‘the office’ werden we meteen een achterkamer binnengeloodst en probeerden ze ons allerlei excursies aan te smeren. Ook daar werd door hen naar ons hotel gebeld. We kregen de telefoon in handen zodat we uit hun mond konden horen dat we nog 20 minuten moesten wachten op een shuttle. Maar het buikgevoel was sterker dan die zogenaamd geruststellende woorden aan de andere kant van de lijn. We gingen dus naar buiten en belden zelf het hotel. Een andere stem, een andere man en de bevestiging van ons vermoeden, we waren niet door iemand van het hotel opgepikt. Dus dan maar een tuk-tuk in richting hotel.

De prijs die je betaalt voor goedgelovigheid…

Maar India is heus niet enkel kommer en kwel!

 

Indrukken na een eerste dag:

-Turkish airline serveert nog steeds ontzettend lekker eten en de filmkeuze is er enorm.

-Slechts 50 minuten overstaptijd in Instanbul is krap, maar haalbaar. De woorden ‘Last call for boarding’ op het bord leidden even tot een verhoging van de hartslag en van ons looptempo.

-Delhi is een aanslag op de zintuigen. Het is er druk, luid, grauw en er hangt zoveel smog dat je ogen en je luchtwegen gaan branden.

-Je went gelukkig snel aan het voortdurende getoeter in het verkeer, aan wagens, fietsen en brommers die op enkele cm van je passeren. Geen wonder dat ze hier zoveel Goden hebben. Een enkele zou niet volstaan om het verkeer hier in goede banen te leiden.

-Humayun’s Tomb en Haus Khas waren een bezoekje meer dan waard. De lotus tempel en tempel Iskcon waren dat net iets minder. Maar zelfs als de gebouwen wat tegenvallen, is er altijd nog de lokale fauna om ons te vertederen.

  

      

21 april 2018

3 gedachten over “Al opgelicht?”

  1. Zo jaloers op jullie!! Zorg maar dat die voorraadpot voor indrukken en inspiratie terug vol is en die pot vol stress volledig leeg is als jullie terug zijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s