In de vingers?

Perfectie is (nog) geen must, zelfs ‘mooi’ is niet nodig.

Heb ik dat geschreven? Ik? Bij volle bewustzijn? Blijkbaar wel, het staat er, zwart op wit.

Amper twee dagen later zit ik te zuchten. En het is niet het soort zucht dat je slaakt wanneer je onbewust heel even je adem hebt ingehouden bij de aanblik van iets prachtigs. Eerder het soort zucht dat gepaard gaat met een nauwelijks merkbaar heen en weer schudden van het hoofd. Het soort zucht dat past bij de zin : “Nee, ik ben niet boos, ik ben alleen… teleurgesteld.”

In dit geval in mezelf en mijn tekentalent. Weer een mislukte hand! Ik heb dat handen tekenen duidelijk nog niet in de vingers. De verhoudingen kloppen niet, de houdingen al evenmin. Handen komen er in allerlei vormen en maten, maar vast niet in deze. Dus ik schakel een hulplijn in: het hoofdstuk ‘Dessiner les mains et les pieds’ in het boek Apprendre à dessiner ce que vous voyez. En wat is de gouden tip? Entraînez-vous à dessiner les mains et les pieds pendant trente jours – c’est la seule manière de progresser. Si personne n’accepte de poser pour vous, dessinez vos pieds et votre main gauche dans toutes les positions possibles.

En daar moet je het mee doen! 30 dagen handen tekenen…

Dus als je me de komende dagen ziet en ik vraag je om je hand, trek dan niet de verkeerde conclusie.

    

    

11 april 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s