2B or not 2B?

Zouden mijn zinnen beter klinken als ze getypt waren op een Underwood? Zouden de dialogen sprankelender zijn als ze uit een Remington kwamen? Als ik in een romantisch-nostalische bui ben denk ik van wel. Maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat het instrument niet de schrijver is, dat ik het knippen en plakken zou missen en dat ik waarschijnlijk al na enkele uren typen gek zou worden van het geratel en gedreun.

Waarom me dan afvragen waarmee ik vandaag zou tekenen? Een 2B? Een HB? Houtskool? Alsof een ander potlood een betere tekening zou geven…

Gisteren had ik het over het feit dat het plezier van het tekenen de drijfveer hoort te zijn, niet het resultaat. Waarom dan een medium kiezen dat de perfectiedrang aanwakkert? Als juist of fout niet aan de orde is, dan zijn er geen verkeerde lijnen en is er bijgevolg niets dat verwijderd of gecorrigeerd moet worden. In theorie klinkt dat goed. In de praktijk heb ik meestal wel een mening en een gom klaar. Er is dus nog werk aan de winkel. Een les in non-judgmental drawing… En waarmee kan je dat beter doen dan met een gewone blauwe balpen? Elke lijn is definitief. En dat is prima. Het resultaat is misschien minder ‘juist’, het plezier is minstens even groot. En dat is uiteindelijk toch de bedoeling van een hobby.

 

                                                           

 

28 maart 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s