Neuze-neuze

Wat me de laatste dagen opvalt… overal zie je ze! Je kan de straat niet opkomen of ze duiken te pas en te onpas op. Je zet de tv aan en hup, daar heb je ze! Vorige week vielen ze me niet op en nu blijkt iedereen er eentje te hebben. Ie-de-reen! En eens je ze begint te zien, kan je er niet meer naast kijken. Ze zijn behoorlijk ‘in-your-face’. De ene vangt al wat meer licht dan de andere, de ene werpt al wat meer schaduw dan de andere. Er zijn er grote, kleine, dikke, scherpe, ronde, kromme,… Hun variatiemogelijkheden lijken oneindig.

Het Baader-Meinhof fenomeen in actie. Nooit van gehoord? Misschien niet, maar je kent het vast wel. Je bent een beetje uitgekeken op je oude wagen en droomt van een nieuwe. Je zet je zinnen op type x van merk y, wacht (on-)geduldig tot hij geleverd wordt en maakt dan glimmend van trots en carwax je eerste ritje. En wat zie je zodra je de hoek om bent? Type x van merk y. En nog een. En nog een!

             

Bij mij zijn het dus de neuzen. Zelfs in mijn dromen zie ik ze. Ze zijn trouwens een nachtmerrie om te tekenen! Vroeger volstond een enkele lijn, nu is het klooien met cirkels, schaduw en highlights. Ik zal er nog minstens honderd moeten tekenen voordat ze er een beetje natuurlijk zullen uitzien.

En wat gebeurt er op de dag dat ik neuzen aan het tekenen ben? Ik stap uit de douche, glijd uit en val… recht op mijn neus. Er moet dringend een waarschuwing komen te staan op potloden: Tekenen kan de gezondheid ernstige schade toebrengen!

 

Ik denk dat ik me maar een poosje met oren ga bezighouden. Dat lijkt me veiliger.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s