Vitamine D en synchroniciteit

Je gaat op restaurant, geniet ontzettend van de smaakexplosies in je mond en je denkt bij jezelf: “Zo wil ik ook leren koken! Die technieken wil ik leren.” De volgende dag wandel je door de supermarkt en in de koopjesbak ligt er nog één kookboek, Le renouveau de la cuisine Française. Puur geluk? Een cadeautje van het universum? Een voorbeeld van ‘vraag en gij zult krijgen’ ?

Je hebt het gevoel wat ter plaatse te trappelen. De dagen glippen door je vingers zonder dat je er vat op lijkt te hebben. En dan valt er bij het opruimen een boek uit je kast. Precies het boek dat je nodig hebt om structuur te geven aan je dagen. Toeval?

Je voelt de drang om opnieuw te gaan schrijven. Er wordt een nieuwe website gemaakt, elke ochtend wordt er trouw geschreven, maar het volstaat niet. Er moet meer zijn dan alleen maar blogposts de wereld in sturen. En dan dient er zich een verhaal aan dat geschreven wil worden. Wat een toeval! Ja toch?

Of is het synchroniciteit? Een kompas dat ons de weg wijst.

Ik heb op dit ogenblik een tekort aan vitamine D, misschien kan synchroniciteit me een handje helpen en het nuttige aan het aangename koppelen. Bijvoorbeeld een schrijversretraite in Bali, een weekje Portugal, een hutje op een strand in Thailand… Liefst all inclusive zodat ik mij met niets anders hoef bezig te houden dan mijn personages te laten spreken. En kan synchroniciteit er dan meteen ook voor zorgen dat er iemand voor de kinderen, voor H. en de honden komt zorgen zodat ik zonder schuldgevoel de deur uit kan?

Of is er ook zoiets als teveel vragen? Vraag en gij zult krijgen. Vraag teveel en gij krijgt een deksel… op uw neus. Maar wanneer is het teveel?

Eigenlijk heb ik mijn schrijversretraite al gekregen. Vijf jaar Elzas. Geen zee in de buurt, maar wel een zee van tijd om te doen wat ik wil. Dank je universum! Dank je H! Nu nog een beetje zon deze kant op sturen en dan komt het met die vitamine D ook wel in orde.

1 februari 2018

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s