Makkelijk onder voorbehoud

 

“Mama, mijn tas is stuk.”

Ondanks de hoofdpijn kwamen de tandwielen van het raderwerk langzaam in beweging. Een tas? Ja, dat was nog wel haalbaar.

“Ok liefje, kies maar stof uit. Je weet waar ze liggen. Welke tas wil je? Een boekentas, een bowlingtas, een clutch, een omslagtasje of een dokterstas? Met rits, magneetsluiting of koffersluiting? En wil je een schouderband uit stof of uit tassenband?”

“Nee, ik wil een gewone tas.”

“Een gewone tas?” Het raderwerk viel prompt stil. “Bedoel je zo’n tas zoals ik er voor mezelf altijd maak?”

“Nee, veel gewoner. Je weet wel… een zak.”

“Met een rits dan toch.”

“Nee mama, een zak, meer niet.”

Het werd dus de meest gewone tas, in principe omkeerbaar, maar nu niet meer omwille van de twee binnenzakken, die mochten nog nèt.

“Wanneer is ze klaar?”

“Patroon tekenen, stof knippen, naaien,… over een uurtje heb je je tas.”

Ze liep de kamer uit en kwam even later met twee stofjes terug. Niet te dun, maar ook niet heel dik.

“Zal ik er misschien een beetje versteviging tussen…”

“Nee! Een gewone tas.”

En die gewone tas, die zelfs voor een beginner haalbaar is, heeft langer onder het tornmesje gezeten dan onder de naaimachine! Tot twee keer toe kwam ik er bij het omkeren achter dat ik de schouderbanden verkeerd aan elkaar had gezet. Was het te makkelijk? Te vanzelfsprekend waardoor ik er met mijn aandacht niet bij was? Of lag het aan de hoofdpijn? Hoe dan ook, haar gewone tas is klaar en ze is er blij mee.

Maar nu maak ik een poosje niets meer voor iemand anders! Ik herinner me vaag dat ik dat enkele maanden geleden ook al eens gezegd had… voor de pyama’s voor Y2, voor de kussenslopen voor Y2, voor de pennenzak voor Y1, voor de bermuda’s voor H…

25 januari 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s