Korte houdbaarheidsdatum

Het borrelde, het bruiste, het kolkte en dat was precies wat ik nodig had, een aanwakkering van een vuur dat zelfs niet meer smeulde. Ik had het gevonden, de sleutel tot nieuwe woorden. Een nieuwe website die me een spreekstoel gaf zonder me eigenhandig de poten onder mijn stoel weg te zagen. Geen beperking of belemmering door een titel die niet meer paste. Niet de belofte van een boek dat nooit geschreven werd, niet het trainen voor een marathon die niet uitgelopen werd,… gewoon mijn woorden, mijn leven.

inge-d

Want een naaisite zou uitmonden in pagina’s over vegan koken en een kooksite zou gegarandeerd leiden tot enkele bespiegelingen over vasten.

De naam werd geregistreerd, de site werd gemaakt en alle oude blogposts kregen een plekje op de nieuwe site. Er werd teruggeblikt, herlezen, gelachen en geslikt. En toen werd het ochtend en stonden enkele jaren schrijven, maar vooral niet-schrijven online.

“Schrijf mij, schrijf mij!”

De ideeën verdrongen zich in mijn hoofd en ik ging naar bed, voor even. Moe, maar voldaan. Voor even. Vol vertrouwen – voor even- dat de ideeën het hazenslaapje zouden overleven.

Maar dat deden ze niet. Ze kozen het hazenpad, wellicht op zoek naar iemand wiens motivatie een langere houdbaarheidsdatum heeft. De mijne is beperkt, zeer beperkt.

Dus voorlopig geen belofte tot nieuwe woorden. Enkel de hoop dat ik ze ooit hervind, mijn stem.

20 december 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s