When in doubt…run

We zijn ons ritme kwijt. Auto, moto, vliegtuig, raket. Afstanden worden kleiner, tussen steden, landen, planeten. En alles moet sneller. Sneller op je bestemming raken, sneller denken, sneller reageren, beslissen, een opinie hebben…

Misschien ligt het aan mijn weegschaal-aard maar mij lukt dat niet. Ik heb geen magnetron, niet in de keuken en niet in mijn hoofd. Ik hou van sudderen, van gerechten die de tijd krijgen om langzaam een heel huis met geuren te vullen en smaken te laten rijpen. Ik hou van wikken en wegen, medailles omdraaien tot je niet meer weet wat de keerzijde precies is. Ik hoef niet over alles een mening te hebben. Ik vorm ze wel, maar ik heb ze zelden. Want wat weet ik er uiteindelijk van? Wat weet ik er echt van?

We zijn ons ritme kwijt. Bed, bureaustoel, zetel. Afstanden worden groter, tussen mensen die vlakbij zijn.

Wandelen en lopen geven mij mijn ritme terug. Ik beweeg, het landschap beweegt en mijn gedachten bewegen mee. Precies wat ik vanochtend nodig had want ze waren aan het ijsberen, die gedachten, ze liepen in kringetjes en moesten nodig de benen strekken. Zouden we dat wel doen, vroegen ze zich af. Alles hier achterlaten, 5 jaar lang. De kinderen naar een andere school sturen, in een andere taal, in een ander land. Zouden we dat wel doen? Zo ver weg van vrienden en familie. Zouden we dat wel doen? Mijn werk opzeggen.

Wat een unieke kans, dachten ze ook. Samen een groot avontuur beleven. Nieuwe mensen ontmoeten. Waarom zouden we dat niet doen? De meisjes het geschenk van mogelijkheid geven, van ruimte, van meertalig en grenzeloos zijn. Waarom zouden we dat niet doen? Tijd hebben om te schrijven, te lopen, zelfs om opnieuw te gaan studeren…

Tijdens het lopen zie ik nog meer mogelijkheden, nog meer potentiële hindernissen. En toch wordt het rustig, want ik beweeg, in mijn ritme. En waar de volgende stap zal neerkomen, of het in W zal zijn of in S, dat hoef ik nu nog niet te weten. Ik laat het nog even sudderen.

1 december 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s