Op schema?

De veters van de loopschoenen geknoopt, stappenteller aan de rand van de trainingsbroek bevestigd, nog snel een glas sinaasappelsap leeggedronken en dan de deur uit. Niet de voordeur in W, maar de hoteldeur in Barcelona. Paco wuift ons uit, grijnzend. Waarschijnlijk ziet hij me nog steeds in die veel te kleine handdoek op de gang staan wachten op een slotenmaker. Maar dat is een heel ander verhaal, een verhaal van een goedkoop hotel, een gemeenschappelijke badkamer op de gang, een slecht slot en een nog slechtere timing.

Hier gaat het over lopen, de wil, de weerstand en de weg. Hebben we gelopen in de stad van Gaudi en Lluís Domènech i Montaner?

Nee. Er stond twee keer LSD op het schema, geen Lysergeenzuurdi-ethylamide maar een Long Slow Distance run. In de plaats werd het een Very Long Slow Distance stroll. We voelden ons geenszins afvalligen, tientallen kilometers slenteren was vast een goed alternatief voor een half uurtje lopen.

De eerste dag vonden we metro en roltrap voor watjes. Een marathonloper in spe draait zijn hand niet om voor een wandelingetje door de stad. De tweede dag leek de metro misschien toch nuttig om aan dat andere schema te kunnen voldoen, de door Hans opgestelde itinerary, net als bij een kleutermaaltijd met moetjes en magjes. Sagrada? Moet! Hospital de Sant Pau? Moet. De kathedraal? Mag. Restaurant Arume? Moet, vanwege de zalige Blackberry Mojito. Shisha Lounge Ziryab? Mag. Graag zelfs. Winkels? Laat maar, geen tijd voor.

Op de derde dag werd een duik in de metrocatacomben niet meer in vraag gesteld, het was een evidentie geworden. Die verplichte 10000 stappen haalden we zo ook wel, met gemak.

 

Moetjes: Park Güell, Palau de musica, Magic fountain of Montjuïc, een laatste keer La Rambla en dan met de Aerobus richting luchthaven, dat laatste moest jammer genoeg ook…

De volgende dag dan gelopen? Nee, wel naar Boerenrock. Een paar uur dansen op Clouseau en Les Truttes met Y2 op mijn schouders telt vast ook als training.

Vanaf morgen begin ik aan het echte loopschema. Vandaag eerst een andere marathon, een was-marathon. De nieuwe machine is eindelijk geleverd. Zij die gaan wassen en strijken groeten u.

2 september 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s