Lui op doktersvoorschrift

Ik was niet zeker of ik hier wel aan het goede adres was.

Nog glimmende en toch gedateerde medische marteltuigen naast medicijnen die niet bepaald hebben bijgedragen tot het verbeteren van de volksgezondheid…

Aan welke middeleeuwse test zou de eigenaar van deze horrorkast mij onderwerpen om mij geschikt te verklaren voor het beoefenen van deze intensieve doch niet-lucratieve bewegingsvorm? Een psychische test onder het mom van ‘je moet een beetje gek zijn om dat te willen doen’? Een uurtje tredmolenlopen? Of zou de aanwezigheid van borsten volstaan om mij rechtstreeks terug naar huis en haard te sturen?

Niets van dat alles, gelukkig. De man neemt mijn vraag ernstig, neemt zijn tijd, wikt en weegt en besluit tenslotte dat er geen medische reden is om het niet te doen.

Moet ik nu opgelucht zijn of net niet? Ik twijfel…

De volgende dag neem ik zijn goede raad ter harte en bouw een dagje rust in. De man heeft wel meer gezegd dan dat, maar van het 45 minuten durende gesprek is me toch vooral die ene zin bijgebleven. Ik doe een dag niets en hoef er me niet eens schuldig om te voelen. Dank je dokter!

Aan het einde van de dag haal ik de stappenteller uit mijn broekzak, 216. Ik zet mijn bril op omdat ik mijn ogen niet geloof. Ik kijk vast over enkele nullen heen. Tweehonderdzestien, het staat er nog steeds, zelfs met leesbril. Dat zijn er 9784 te weinig. Mijn dagje nietsdoen voelt plots niet meer zo gezond ook al was het op doktersvoorschrift. Het cijfer is zo beschamend laag dat ik even de drang voel om mijn loopschoenen aan te trekken en de deur uit te gaan. Maar de drang is net niet sterk genoeg om de luiheid te overwinnen, ik kruip in bed en open mijn e-reader. Waar was ik gebleven…

Om het goed te maken staan er de dag nadien 20245 stappen op de tellen, acht kilometer wandelen met de honden gevolgd door een half uur lopen zonder. Een paar uur later staat de teller op 76. Blijkbaar springt dat ding na 24u gebruik weer op 0. Heb ik voor niets een extra inspanning geleverd!

18 augustus 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s