Start to run, with dogs

Je traint voor een marathon, je bent de -overwegend trotse, occasioneel geërgerde -eigenaar van twee honden die nood hebben aan beweging en je hebt een netwerk van perfect onderhouden veldwegen in je achtertuin. Logisch dat je op een bepaald ogenblik een link tussen die drie meent te moeten leggen. Je bindt je honden de riem aan en loopt vrolijk fluitend de deur uit. Je goede humeur heeft vooralsnog niets te maken met een runner’s high, wel met het vooruitzicht: een uur zicht op de billen van je partner (want hij loopt met de grootste hond voor je) én een namiddag met slapende honden.

Al gauw merk je dat het perfect mogelijk is om met honden te lopen, als er geen andere wandelaars, honden, tractoren, fietsers, paarden, herten, konijnen of fazanten in de buurt zijn, als je je eigen ritme weet te negeren, als je op het koelste moment van de dag gaat en zoveel mogelijk in de schaduw loopt, als je hen op tijd en stond laat plassen, drinken, zwemmen, snuffelen, plassen, drinken… Zoals ik al zei, het is perfect mogelijk!

De 10 geboden voor de beginnende cani-crosser

Bovenal weet: ge zijt goed zot

Het wordt een uur van gevloek en (zelf)spot

Opgepast voor fietsende heren

Bij zonnig weer moet je een crèmeke smeren

Laat trekken niet zorgen voor ergernis

Anders loopt het met je humeur vast mis

Mond goed toe voor hordes vliegen

Over het aantal km zult ge niet liegen

Een koekje op zak houdt de honden zoet

Besef steeds dat je dit uit vrije wil doet

14 augustus 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s