Ren voor hun leven

Het is pas middag en ik heb er al 110 minuten sport opzitten. 110 welbestede minuten zou een arts vast zeggen. Waarom bekruipt me dan telkens ik de TGS sleutel in een nieuw toestel stop het gevoel dat ik eigenlijk iets nuttigs zou moeten doen. Soms luister ik naar muziek om de tijd te doden, vaker dicht ik mijn medesporters een totaal nieuw leven toe (zoals die man die maandag rechtstreeks na de moord op zijn vrouw kwam sporten in de hoop dat wij hem een alibi zouden bezorgen), meestal denk ik echter aan wat voor heerlijks ik later op de dag zal klaarmaken.

Vandaag was het anders. Het was Shazi die mijn gedachten beheerste, een Shar-Pei die er erg aan toe is, maar nu gelukkig in goede handen bij Hondenbrokkenmakers. Hans toonde me gisteren de beelden en mijn hart bloedde voor haar en alle andere Shazi’s en Cecillen in de wereld. Ze hebben geen stem, maar wel gevoelens. Wij hebben die stem wel, maar hebben we ook een hart en een geweten?

Wat is het doel van het dierenrijk? Ons voedsel zijn? Nee toch. In spektakel en vermaak voorzien? Vast niet. Een bliksemafleider zijn voor haat en woede? Nee! Misschien is het doel van dieren ons te leren wat menselijkheid is.

Als ik een dier was, zou ik rennen voor mijn leven zodra er een mens in mijn buurt kwam. Maar ik ben mens… ik kan rennen voor hun leven, zodat het zweten en zwoegen niet nutteloos meer voelt. Ik weet nog niet hoe, wat of waar, maar die marathon zal voor hen zijn. Voor Shazi, Cecil, Lieva, Linky, Willem, Jozefien…

Loop je mee voor hun leven?

Of steun hen op een andere manier. Neem even een kijkje op Hondenbrokkenmakers of bij een asiel in je buurt. Er zit vast ook een Shazi die jouw hulp nodig heeft.

 

6 augustus 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s