Slecht voor de lijn

Gesport vandaag? Natuurlijk!

wandelen: 50 minuten (met honden)

fitness: 65 minuten

lopen: 30 minuten

gewicht: +1 kilo

Sporten is -het spijt me dat ik deze mythe moet doorprikken- absoluut niet goed voor de lijn. Misschien is dit geen algemeen geldende regel, maar bij mij blijkt het in ieder geval niet tot gewichtsverlies te leiden, integendeel.

Meer spieren, dus meer gewicht hoor ik je denken. Dat kan… Toch ben ik niet zo naïef ervan uit te gaan dat ik op die twee weken al zoveel spiermassa heb gekweekt. Ik denk eerder dat er een andere wetmatigheid aan de basis ligt. Meer chocolade, dus meer gewicht; meer taart, dus meer gewicht; meer snoep, dus meer gewicht.

Als ik nog maar aan sporten denk, vind ik dat ik goed bezig ben en dat een chocolaatje dus zeker geen kwaad kan. Met het loopschema dat op de keukentafel voor me klaarligt, heb ik vast wat extra voedingsstoffen nodig. Die wafel loop ik er morgen wel weer af en die extra portie worteltaart natuurlijk ook. Nog een samosa? Waarom niet? Ik ga straks toch naar de fitness!

Er is dus een nieuw voornemen bijgekomen:

4 augustus 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s