To Do

Lopen, de goedkoopste, eenvoudigste en meest natuurlijke sport. Als je eraan wil beginnen volstaat het om loopschoenen aan te trekken en te starten, ongeacht je leeftijd. Dat dacht ik. Niets is minder waar. Elk artikel over lopen dat ik onder ogen krijg, lijkt te zijn geschreven met het doel een bestraffende vinger naar me op te steken en me de 25 jaar quasi inactiviteit na te dragen. Ik ben blijkbaar een herstarter.

En wat nog veel erger is, een 40+ herstarter in volle menopauze-ergernis, met kraakbeenletsel én hartkwalen op het familiepalmares. Daardoor is gaan shoppen sterk gedaald in de rangorde op mijn to-do-lijst. Op 1 staat nu het veel minder aanlokkelijke bezoek aan de huisarts voor een bloedanalyse, gevolgd door een bezoek aan een sportarts voor een sportmedische keuring en een stresstest (wat uiteraard niet op dezelfde dag kan). Pas op de 5e plaats na een looptest en analyse van mijn versleten loopschoenen komt het kiezen van nieuwe loopschoenen. Mijn versleten loopschoenen?! Dat moet een grapje zijn. Een herstarter met versleten loopschoenen, een contradictio in terminis, even makkelijk te vinden als een rond vierkant.

Ik had mijn oog op deze schatjes laten vallen, maar ik vrees dat ze niet door de sportmedische keuring zullen raken…

Als het voornemen een marathon te lopen enkel zon- en alcoholgestuurd was, zou de zin me ondertussen al lang vergaan zijn. Er is gelukkig wel een nieuwe motivatie bijgekomen: zo snel mogelijk de herstarterstatus van me afschudden.

30 juli 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s