Ver van mijn bad

Een verwittigd man is er twee waard, goed begonnen is half gewonnen, bezint eer ge begint… Het is ons met de paplepel ingegoten niet in zeven sloten tegelijk te lopen. Dus vooraleer aan de echte training te beginnen leek het me goed even een bezoekje aan de bib te brengen.

Vanmiddag vloog ik er in. De start verliep wat moeizaam, het duurde even om er in te komen. Was het de hitte? Een slechte houding? Hoe dan ook, ik hield vol en nam de ongemakken erbij. Een flesje frisdrank zorgde voor de nodige verkoeling. De noodreep chocolade -om de ergste honger te stillen – was naar goede gewoonte al op nog voor er van enig hongergevoel sprake kon zijn. De volgende 45 minuten waren zalig. Ik was één met mijn omgeving. Perfecte temperatuur, geen zeurende kinderen noch blaffende honden, niets kon me uit mijn ritme halen. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. Ik kreeg het koud, mijn lichaam begon te protesteren. Toch beet ik door en haalde uiteindelijk de eindstreep, het slotwoord, voor ik de stop uit het bad trok.

‘Loop je eerste (halve) marathon’ is uit. En wat heb ik vandaag geleerd?

Dat het een jaar lang hard werken wordt.

Dat ik discipline nodig zal hebben. (Misschien wordt het nadien een makkie om elke dag te schrijven).

En dat ik mag gaan shoppen! Want nieuwe schoenen zijn blijkbaar een must. En welke vrouw vind het niet fijn om nieuwe schoenen te ‘moeten’ kopen… al zijn het dan loopschoenen.

29 juli 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s