Kleur kennen

Een bolletje kleuren kan je nauwelijks schrijven noemen, en toch schrijven we zondag met z’n allen een nieuw stukje toekomst. Als elk woord in een tekst met zorg gekozen wordt – het juiste woord op de juiste plaats- verwacht ik van mezelf natuurlijk niet minder bij de plaatsing van dat ene bolletje. Maar wat is op dit ogenblik het juiste?

Er was een tijd dat het makkelijker was om mijn kleur te kennen en bekennen. Eerst was er rood, de kleur van mijn nest. Ik ontgroeide het nest en kleurde mezelf groen. Maar de laatste jaren ben ik zoekende. Op vestimentair vlak heb ik eindelijk het zwart en het wit durven overstijgen, maar op politiek vlak ben ik in een grijze zone terecht gekomen. Ik weet niet meer wat me staat en de debatten helpen me niet echt om het helder te krijgen. Om me heen lijken heel veel mensen het wel te weten, maar bij navraag blijken ze vooral te weten wat ze niet willen.

Het probleem is dat niet willen niet werkt. Hoe meer ik aan iets niet willen denk, hoe meer last ik er net van heb. Ik ging de afgelopen maand niet snoepen en ik ben me meer dan tevoren te buiten gegaan aan chocolade, neusjes en chocotoffs. Ik was tegen lanterfanten, luieren en nietsdoen, maar pijn en een laag energiepeil zorgden ervoor dat net dat het enige was waar ik de afgelopen maand in uitblonk.

Daarom zie ik zondag als een uitnodiging om na te gaan wie ik ben, nu, op dit ogenblik, wat ik belangrijk vind voor de toekomst en welke kleur me echt staat. Misschien kies ik voor het ruime sop en hul ik me in een piratenoutfit…

Welke kleur draag jij zondag? Kijk eens goed in de spiegel en kies iets moois. Je moet het immers een paar jaar dragen.

23 mei 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s