Bedankt voor het advies!

Het was zondag 23 maart 2014 om 11h48. Ik herinner het me alsof het gisteren was… Niet alleen omdat het amper een uur geleden gebeurde, maar vooral omdat het een belangrijk moment in mijn leven was – een aha-erlebnis om U tegen te zeggen.

Plots is het me duidelijk waarom het schrijven niet altijd even goed wil vlotten. En wel hierdoor:

Schrijven en naaien, dat is vast één pot nat…
Hoe kon ik zo dom zijn te denken dat ik mijn hoofd vrij had om te schrijven terwijl de vaat van gisteren nog op het aanrecht staat, het hele huis smeekt om een lenteschoonmaak en ik rondloop in een broek die door onze hond met slijm en modder gepersonaliseerd is. Mijn haar mag dan wel geknipt zijn, maar van poeder of lipstick is nog helemaal geen sprake.
Hoe kon ik zo naïef zijn te denken dat ik één letter op papier zou kunnen krijgen terwijl mijn lakens niet strakgespannen over het bed liggen.
Natuurlijk breekt het angstzweet me uit bij de gedachte dat er straks bezoek zou kunnen komen! Ik was er me alleen niet van bewust, tot nu. Waarvoor mijn oprechte dank.
Hoewel… wat is dringend? Dringende huishoudelijke taken…. Is dat geen contradictio in terminis?

23 maart 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s