De kleren maken de man, maar ook de schrijver

In de dagen dat ik stationsromannetjes schreef had ik een schrijfbroek. Zwarte velours, ongelooflijk zacht, heerlijk comfortabel, maar lelijk als de nacht. Op schrijfdagen liep ik dus bruisend van woorden over romantiek en begeerte alles behalve flatteus te wezen. Dat kleinood was zo geweldig dat het twee zwangerschappen meegroeide met mijn buik en nadien toch weer perfect zat, in de mate dat een dergelijk gedrocht perfect kon zitten. Ze werd het slachtoffer van haar eigen succes en toen ze kale ouderdomsplekken begon te vertonen heb ik met pijn in het hart afscheid van haar moeten nemen. Mijn huisgenoten haalden opgelucht adem, maar het duurde een paar romannetjes voor ik weer echt mijn stem gevonden had in andere kleren. Een nieuwe schrijfbroek heb ik nooit meer gevonden maar comfort bleef wel de belangrijkste eigenschap van alle volgende schrijfoutfits.

Comfort, het klinkt haast als een belediging nu ik haar heb. Ze hangt al enkele dagen in mijn kast, een jurk met een naam: Hell Bunny Vanity

“Haal me er uit,” fluistert ze ’s ochtends. “Trek me aan. Je weet dat je me wil. Geef er nou gewoon aan toe. Jij en ik, wij horen samen.”

Maar ik ben -vooralsnog- te laf. Ik werp haar een steelse blik toe en haal toch weer mijn jeans uit de kast. Zij blijft achter in de duisternis, wachtend op het feest, om er nadien weer in te verdwijnen, wachtend op een nieuw feest. Zij, geboren om te schitteren zal voortijdig dof worden door het vergaarde stof.

Waarom kan het niet elke dag een Vanity-dag zijn? Waarom die weemoed en dat wachten? Welke woorden zouden er uit mijn handen rollen als zij mijn schrijfjurk zou worden? Een nieuwe stem, zwierig, elegant en scherp…

We hebben al Casual Friday, laten we er Machtig Mooie Maandag aan toevoegen!

14 maart 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s