Iedereen schizofreen

“Wie is die schrijver waar je het gisteren over had? Heeft hij al veel gepubliceerd?”

Wel… een schrijver is het niet, eerder iemand die on- en offline geen blad voor de mond neemt. Bovendien deed hij iets wat geen schrijver hem ooit voor- of nadeed, met een enkel woord zette hij me dagenlang aan het nadenken.

Surrender

In rode letters schreef hij het, op mijn rug, tot bloedens toe. Dit ben ik niet, schreeuwde alles in mij toen ik het zag. Zo hard, zo agressief. De aanblik deed me haast kokhalzen, niet omdat ik het lelijk vond, maar vanwege de impact die het op mijn wezen had. Er volgden nachten vol verzet en steeds in overgave trachten te gaan. Een van de stevigste uitnodigingen tot meditatie die ik de laatste jaren kreeg… Ik geloof niet in spijt en toch was net dat de emotie die toen vaak de kop opstak. Maar op een ochtend hervond ik mijn rust en keek ik met een leeg hoofd naar mijn rug. Niet meer naar wat ik vond dat er moest staan, en meer nog dan naar wat er stond, naar wat het zou worden als het klaar was.

Geen paniek, ondertussen ben ik er blij mee. Er zijn bloesems aan toegevoegd, want ik zou ik niet zijn als ik niet op zoek zou gaan naar evenwicht, als ik niet zou schipperen tussen twee uitersten – hard en zacht.

En tussen die twee schipper ik vandaag opnieuw. Mijn psychopaat wil nu eindelijk eens zijn zegje doen, maar ik snoer hem vooralsnog de mond. Wat als de lezer geen onderscheid kan maken tussen schrijver en personage? Of erger nog… wat als ik het onderscheid niet kan maken? Wat als…

“Wat als je nu eens gewoon gaat schrijven in plaats van te zeuren!!!”

 

21 februari 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s