Je woorden of je leven

Dit las ik onlangs op een facebookprofiel:

Everything? Nee!
Ik ben bijvoorbeeld absoluut niet bang voor een reep chocolade of een dampend bord tom ka kai, met de beste wil van de wereld kan ik geen angst bespeuren bij spontane blijken van affectie van mijn drie schatten, ik verstijf niet op een citytripje naar Barcelona en voel het zweet niet uitbarsten als ik denk aan een paar uur voor mezelf in combinatie met bad en boek.

Voor één ding gaat het wel op, het schrijven van een boek.
Zoals je eerder al kon lezen – en dus vast zal beamen – had ik natuurlijk heel goede redenen waarom ik er tot hiertoe nog niet aan begon maar…als ik eerlijk ben, is er eigenlijk maar één echte reden, faalangst.

Je kan Homer toch geen ongelijk geven…
Het was tot hiertoe makkelijker om te zeggen dat ik ooit een boek ga schrijven dan het risico te lopen dat ik zou moeten zeggen dat ik het geprobeerd heb en dat het nooit iets zal worden.
“Je hebt al zoveel geschreven,” hoor ik je denken. Ja, maar niets dat voldoende belangrijk voor me was, niets waar mijn bestaansrecht van af leek te hangen.

Maar op een bepaald ogenblik wordt de pijn van het niet-doen veel reëler dan de ingebeelde, toekomstige pijn bij een eventuele mislukking… en dan is het de hoogste tijd om er aan te beginnen… nu.
Of toch eerst nog een kopje koffie?

31 januari 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s