Love,marriage & writing

Vandaag zijn jullie, meer nog dan wortel en stok, mijn biechtvader.

Ik beken… ik ben zeer gelukkig getrouwd. Dat maakt het leven bijzonder aangenaam, op zeer veel vlakken, enkel op het vlak van het schrijven werkt dit vooralsnog tegen mij.
In het verleden was er schrijven en Schrijven. Het eerste was het betaalde werk, artikels voor tijdschriften, stationsromannetjes, verslagen en educatieve werken. Het tweede was…ik beken, verbale hofmakerij, geïnspireerd door de muze van dienst. Ik schreef pas goed als ik voor iemand kon schrijven – bevlogen woorden als voorspel. Ik de rattenvangen van Hamelen, de lezer mijn prooi. Maar er hoeft niet meer gejaagd te worden, ik heb hem, the ultimate catch. Het baltsen stopt, de woorden worden functioneler en Schrijven wordt schrijven.
Ik beken… ik weet niet hoe ik voor mezelf moet Schrijven, l’art pour l’art, woorden om de woorden, zonder agenda. Kunst als allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie… daar kan ik nog wat mee, op voorwaarde dat het tot doel heeft die emotie met iemand te delen.
Maar er is hoop, want er waren ook momenten dat er geen muze nodig was om woorden aan mij te onttrekken, dat het publiek volstond. Op reis! Soms leek het haast of reizen me een alibi bood om dagelijks te mogen schrijven. Ik keek er weken voordien al naar uit en nadien had ik enkele dagen nodig om af te kicken.
Waarom alleen op reis bloggen? Dit jaar wordt ook een reis, een queeste naar woorden, niet voor één persoon, maar voor mezelf en voor jullie.
Mijn beste vriend gaf me met mijn verjaardag een fles wijn met een wens die niet beter geformuleerd had kunnen worden: woorden voor de wereld. Dank je voor de wens! En nee L., het etentje kan je vergeten want het artikel is op tijd geschreven geraakt. Maar over twee weken maak je een nieuwe kans, dan wil ik opnieuw een artikel af hebben.

26 januari 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s