Tussenstop

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

Vaarwel hutje bij het strand, vaarwel zwembad, vaarwel Koh Chang…
Hallo taxi, hallo overzetboot, hallo minibus… Hallo Bangkok!
Zodra we de luchthaven naderen is het duidelijk, we zijn terug, voor even althans want morgen reizen we door naar Cha-am, Petchaburi.
Bangkok is een stad met laagjes. Als je met de wagen de stad binnenrijdt, op wegen die hoog boven de grond verheven zijn, zie je in één oogopslag een stad die naar de wolken reikt, met wolkenkrabbers, gigantische reclamepanelen en goud-rode tempeldaken. Als je door de straten wandelt, valt die hoogbouw meteen minder op, dan zie je ‘kleine’ mensen vechten om een plekje, in het verkeer, op de stoep, in de economie, in het leven in een grote stad; de tuktukchauffeurs in hun kleurrijke wagens die zich een hele dag tussen de uitlaatgassen begeven, vrouwen bij hun rijdende keukens, de bedelaars die tegen een boom  zitten… Hier kijk je niet omhoog, hier kijk je naar beneden, de handen voor de borst gevouwen – nederig en dankbaar voor de plek waar we geboren zijn, voor de kansen die we kregen… En dankbaar voor de overheelijke bananenpannekoeken die voor ons gebakken worden 😉
Morgenochtend nemen we de trein, met een beetje geluk zijn we dan in de vroege namiddag op onze volgende bestemming. Maar in Thailand moet je je vooral niet druk maken om tijd, zeker niet als je het openbaar vervoer neemt. We zijn er als we er zijn…

Als toemaatje enkele uitspraken van Y2:
“Steek je de stekker van mijn tablet in de stekkerkraan?”
“Het is half vijftien, we moeten vertrekken.”

En nu is het “half tweeëntwintig”, hoog tijd dus om de dames in bed te stoppen. Sweet dreams!

15 augustus 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s