Dit is een dag om lief te hebben…

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

een dag en een uur om lief te hebben, een uur en een jaar om lief te hebben…
Hier in Thailand is het op dit ogenblik laagseizoen, maar we kijken op tv naar ‘Hoogseizoen’ van Lenette Van Dongen (een Nederlanse cabaretière en zangeres) en genieten. Zelfs de meisjes gieren mee, al weten ze de helft van de tijd niet wat er nu precies zo grappig aan is.
Je leest het goed… nederlandse tv in Thailand! Daardoor weten we hoe het weer is ten noorden van jullie, wie er ginder de slimste mens is en dat ze er bijzonder weinig verstand hebben van citrusvruchten en Hitchcock.
We brengen natuurlijk niet de hele dag voor televisie door, het is af en toe wel aangenaam tijdverdrijf om de zon af te wachten. Het begint een gewoonte te worden… wakker worden en de stortregen horen
… en een stralend blauwe lucht na het ontbijt. Y1vindt die ochtendregen zalig want daardoor kan ze ongestoord eten ipv haar ontbijt -in doodsangst- met een tiental bijen te moeten delen.
Vandaag hebben we twee brommertjes gehuurd en zijn we met de kids achterop een ritje op het eiland gaan maken. Links rijden went zeer snel, en dan is het enkel een beetje uitkijken voor honden en voetgangers. Voor de zwakke weggebruiker lijkt er op dit eiland niet veel plaats te zijn, nergens zie je hier voetpaden. Ze zijn dus verplicht zich op de weg te begeven om zich van bar naar restaurant naar winkel te verplaatsen. Omdat we de afgelopen dagen zelf die zwakke weggebruikers waren, kennen we de ongemakken en maken we het hen niet nodeloos moeilijk. Het is wel fijn om de haren in de wind te voelen wapperen en het uitzicht is ook mooi, toch wordt het ook snel duidelijk dat alle winkeltjes precies hetzelfde verkopen, dat we op een van de mooiste plekjes van het eiland logeren en dat daar alles voorhanden is wat we nodig heben om nog enkele dagen te genieten van de rust voor we weer verdertrekken. Bovendien wordt Y1 wat misselijk en besluiten we de rest van de dag weer rustig bij het zwembad door te brengen. Mét een glas vers watermeloensap. Gezondheid!

11 augustus 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s