In the jungle

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

Reminder to self: blogs een beetje censureren om bezorgdheid bij lezers niet te activeren. Ik had gisteren heel even wat last van migraine, waarschijnlijk door de uitlaatgassen in ons busje. Na wat rust was daar niets meer van te merken. Geen paniek dus šŸ˜‰
Vandaag de tweede jungle-dag. Bij een eerste stopplaats in het Nationaal Park kregen we bijzonder elegante sokken om onze benen te beschermen tegen de bloedzuigers. Een tot de verbeelding sprekend begin.
Wat later werd duidelijk dat het geen overbodige luxe was. Het werd ons ook al snel duidelijk dat Y1 niet van kleine diertjes houdt. Ze liep in de lucht meppend, krabbend en mopperend door de jungle. Maar het mopperen verstomde toen we een familie gibbons zagen slingeren tussen de bomen. In niets te vergelijken met apen bekijken in de zoo!
Onze gids beschikt duidelijk over beter getrainde ogen dan wij. Tussen al dat groen ontdekt hij voortdurend ander leven: een ijsvogel, vlinders, een specht, een neushoornvogel, een spring-spin,… Al verdenken we hem er wel van de schorpioen meegebracht te hebben ter vermaak van de deelnemers. Meegebracht of niet, Yade toont haar leeuwenmoed door het dier over haar schouder te laten kruipen.
De tocht is amper 3 kilometer, maar we doen er 3 uur over.
Na de lunch bezoeken we een waterval. Mooi, maar wat later op de dag krijgen we er nog eentje te zien (Heo Narok Fall) en die is pas indrukwekkend. Al zal je ons wat dat betreft op ons woord moeten geloven want het water spatte zo ver en zo hoog op dat we onmogelijk foto’s konden maken.
Tussendoor vrolijkten makaken de rit wat op door langs de kant van de weg brutaal te liggen wezen. Een kudde olifanten zagen we niet, daarvoor waren we iets te vroeg weg. Maar zelfs zonder de olifanten was het een onvergetelijke dag.

Ā 

4 augustus 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s