100 tinten groen

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

 

De dame van de toeristische dienst verzekerde ons met de glimlach dat het zéér makkelijk was om de bus te nemen naar de watervallen. Gewoon ons hotel uitlopen, naar de overkant van de straat gaan en een hand opsteken zodra we de juiste bus zagen toekomen: Nr 8170. Een fluitje van een cent. Dat zou het inderdaad zijn als hij niet een uur op zich zou laten wachten én als het nummer niet op de zijkant van de bus zou staan. Mijn ogen zijn nog goed, maar nu ook weer niet zo goed. De derde bus die we tegenhielden was pas de juiste bus. Onnodig te zeggen dat de meisjes ondertussen behoorlijk uit hun humeur waren. Vooral omdat het opnieuw aan het regenen was en we in ons optimisme de regenjassen in het hotel hadden laten liggen. Om de tijd te doden werd Y2 rupsentrainer. Volgend jaar laten we haar auditie doen bij cirque du soleil.
De rit naar Erawan was in ieder geval al de moeite: zicht op een in nevel gehulde berg, pittoreske dorpjes, steenkappersateliers en groen in honderd tinten. Niet dat Hans daar veel van gemerkt heeft. Hij was volledig in de ban van Inferno.
Het nationaal park is een bezoekje meer dan waard, vooral omwille van de waterval met z’n 7 niveau’s. In het 2e en 3e niveau zijn we gaan zwemmen tussen vissen die aan je benen happen. Waarom zouden we nog betalen om met onze voeten in een bak vol kleine visjes te zitten als we hier gratis tussen de grote vissen kunnen zwemmen?!
Om 16u zou de laatste bus naar Kanchanaburi vertrekken. We besloten iets vroeger naar de bushalte terug te keren omdat de ervaring ons leert dat een bus net zo goed tien minuten vroeger kan vertrekken of een uur later. Een wijs besluit waardoor we nog net 4 zitplaatsen in de bus konden bemachten. Tientallen anderen hadden minder geluk. Hen wachtte anderhalf uur rechtstaan, dicht tegen elkaar, want in een volle bus kan in Thailand altijd nog wel een passagier bij. De meisjes lieten het niet aan hun hart komen. Veel plaats hebben ze niet nodig om in slaap te vallen. Een paar benen of een schouder en ze zijn vertrokken. Dat maakt de rit in ieder geval een stuk korter, voor hen.

31 juli 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s