Ramboetan & mangoestan

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Opstaan in The Mix Bangkok, het is een bijzondere ervaring. Niet meteen een aangename, maar een leraar aardrijkskunde vertelde ons ooit dat we ‘reizen om te leren’… En het lichaam leert snel. Wat dan wel?
Ten eerste: sta vooral niet bruusk op (zelfs niet als je dringend naar de badkamer moet)
Ten tweede: rol je eerst op je zij, trek je knieën op tot borsthoogte en wacht geduldig tot je rug min of meer normaal voelt
Ten derde: rek je vervolgens uit en sta dan pas op.
Even vreesde ik dat het aan de leeftijd van mijn ruggewervels lag, maar nadat ik de meisjes hetzelfde ontwaakritueel zag uitvoeren, besefte ik dat het aan de leeftijd van de matrassen lag.
Slechte bedden en een waardeloos ontbijt, het mag duidelijk zijn dat dit hotel geen aanrader is. Allesbehalve Toppie. Gelukkig was het onze laatste nacht hier en reizen we vandaag door naar Kanchanaburi.
Na een ontbijt van onze lievelingsvruchten én nadat H ons vervoegt in het rijk der wakkeren. (Hij heeft er een avondje Thais boksen in Lumpini stadium opzitten. Kijken, niet doen. Zijn bloederige verslag volgt later vast nog.)
En nadat Y2 haar rekenoefeningen voor vandaag gemaakt heeft 😉 Aan haar motivatie & concentratie te zien kan dat nog wel even duren.
We komen deze maand nog terug naar Bankgkok, maar niet op een weekenddag, dus bezochten we gisteren Chatuchak market. De meisjes hebben blijkbaar het shopgen van mijn grootmoeder (dat slaat enkele generaties over om dan aangesterkt weer op te duiken) met als resultaat urenlang slenteren, kraampjes bekijken, kiezen, twijfelen en kopen. We waren haast blij dat het regenseizoen zich liet gelden en de regen met bakken uit de lucht viel zodat we Viva 8 in konden, een gezellige bar met heerlijke muziek en een kok die niet zou misstaan in de Muppetshow.
Onze dagen lijken gevuld met lezen, luieren, zwemmen, wat rondkuieren en lekker eten. Heel anders dan vorig jaar, toen hadden we nog het gevoel alles te moeten zien. Nu moet er niets, en dat is heerlijk!
Hoewel… misschien moet H nu toch maar eens wakker worden, anders moeten we nog bijbetalen en dat zou zonde zijn. Waar staat die emmer koud water?

28 juli 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s