Eksterogen en kraaiepootjes

“Hoeveel hotels nog?” vraagt Y2.
“Al 6 gehad,” antwoordt H, “nog 5 of 6 te gaan, afhankelijk van hoe leuk we het in Krabi vinden.”
Ik begrijp haar. Soms heb je niet het gevoel dat je van stad naar stad reist, maar van hotel naar hotel, en tijdens deze reis zelfs van zwembad naar zwembad. Of van zeepjes naar zeepjes. Zodra we -langzaam want toch altijd wat nieuwsgierig – een eerste voet in een nieuwe hotelkamer zetten, stormen de meisjes ons voorbij naar de badkamer om daar hun verzameling uit te breiden. Gelukkig hadden we zelf douchegel en shampoo meegenomen.
En omdat mensen nu eenmaal vergelijken hebben ook wij zo onze voorkeuren.
Het zwembad van Chiang Mai (Mercure) was het best. Het uitzicht in Pai het mooist. De bedden in Sukothai het leukst. Het meeste privacy in Chiang Mai (FX panerai). De meeste muggen in Mae Hong Son. Het ontbijt in Chiang Mai (Mercure) het lekkerst, op de hielen gevolgd door Pai, al is die laatste een twijfelgeval omdat we het ontbijt daar individueel moesten bestellen. Elke wedstrijd zijn eigen regels…
Ieder hotel blonk wel in iets uit. Behalve het huidige. Het straalt vergane glorie uit. River View Place is als een oude vrouw die krampachtig vasthoudt aan de schoonheid die ze ooit heeft gehad. De overdadige rouge, de paarse kleurspoeling en de lippenstift op de tanden zetten de aftakeling net meer in de verf dan ze te verdoezelen. De Jeff Hoeyberghsen der hotels zouden hier een vette kluif aan hebben. Al zou wat goede raad van tante Kaat hier al wonderen doen (of van Sien en Maria voor de tvkijkende lezers).
Ondertussen worden mijn drie kamergenoten langzaam wakker. Het licht schijnt tussen de gordijnen. Op de gang klinken de eerste voetstappen. En dan weet ik plots waarin dit hotel uitblinkt: de beste nachtelijke internetverbinding. Tja, ik schreef het gisteren al… Ayuthaya, een plaats van tegenstellingen en opsmuk.

11 juli 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s