Gepimpt

Ayuthaya, een plaats van tegenstellingen en opsmuk. Je vindt er de prachtige, sobere tempelruïnes in Khmer stijl waaronder Wat Phra Mahathat met het beroemde hoofd. Maar je vindt er ook meer protserige exemplaren zoals Wat Phanan Choeng, een tempel vol rood en goud met een 19 meter hoge Boedha omgeven door 84000 kleinere exemplaren.
“Nu weet ik wat imposant betekent,” zegt Y2 als we binnenstappen.
Terwijl we daar zijn wordt het beeld gepimpt, oranje doeken die geofferd werden, worden met veel show omhoog gegooid.
Boedha is niet de enige die hier wat extra kleur krijgt. De voorzijde van de tuktuks hebben wat weg van het masker van Dart Vader. Het bijhorende geluid ontbreekt en je ziet ze niet alleen in het zwart. Maar de touringbussen spannen de kroon. Rijdende kermisattracties met veel licht en kleur in mangastijl. Je zou niet verbaasd opkijken als er een alien achter het stuur zat.
En wie niet over het geld of de airbrushtechniek beschikt voor dergelijke meesterwerken neemt een verfborsel en voegt wat kleur toe rond de openingen van de wieldoppen. Een kloddertje roze hier. een kloddertje roze daar… Maar gepimpt zal er worden! Zelfs H’s teennagels moeten er aan geloven, maar die foto’s zijn vreemd genoeg van mijn toestel verdwenen. Vast een technisch probleempje van voorbijgaande aard.

10 juli 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s