In de palm van je hand

Na een reisdag hadden we een rustdag. Zwemmen, naar de markt wandelen, weer zwemmen en spelletjes. Om eerlijk te zijn, dat zwemmen deden vooral de meisjes. Af en toe moest ik er ook wel in, daar kwam ik op ‘hun’ dag niet onderuit. Maar tussendoor kreeg ik toch de kans om wat te lezen. Vooral nadat ze de moed hadden gevat om de andere kinderen te vragen met hen te spelen. Of juister, nadat ze aan mij hadden gevraagd om aan hun moeder te vragen of zij aan hen wou vragen of ze met hen wilden spelen šŸ˜‰ Lezen dus…Het ideale ogenblik om het even over mijn vakantielectuur te hebben. Dwarsliggers. Nee, niemand wil hier moeilijk doen. Zo heetten de mini-boekjes die ik in mijn bagage gepropt heb. Als je vijf weken wil reizen met 4 personen en slechts twee rugzakken, dan moet je je bagage zorgvuldig plannen.

Stap 1: wacht met inpakken tot een uur voor vertrek zodat je geen tijd hebt om te denken dat je echt wel een jurk nodig hebt voor een avondje uit of een trui voor koudere avonden.

Stap 2: Neem dwarsliggers mee ipv de grote exemplaren. Ik heb er vier bij en samen zijn ze kleiner en lichter dan Ć©Ć©n gewoon exemplaar. Evenveel leesplezier, minder plaats.

Het eerste was een schot in de roos. Ik draag Jack een paar dagen na het sluiten van het boek nog steeds met me mee. Een jongen van vijf voor wie een kamer de wereld en de wereld slechts die ene kamer is. Buiten de kamer is het heelal. Waarom denkt hij dat? Omdat hij sinds zijn geboorte nog nooit uit die kamer is geweest. Zijn moeder evenmin. Het boek heeft de zeer toepasselijke naam ‘Kamer’. Een aanrader voor wie even door de ogen van Jack naar onze vreemde wereld wil kijken.

8 juli 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s