Bye, bye, Chiang Mai

Zonsondergang, en alles is rustig. Of toch bijna. Op het gespat en gegiechel van de meisjes na. Onze laatste avond in Chiang Mai… straks hun handen eens nakijken. Het zou me niet verbazen als ze vinnen aan het kweken zijn.
De dag begon 12 u geleden met overleg tijdens een uitgebreid ontbijt. Wordt het de Scorpion Tailed River Cruise? Nee, de meisjes hebben er geen zin in. Als zij het voor het zeggen hadden, brachten we de hele dag in het zwembad door. Ze krijgen slechts gedeeltelijk hun zin. Een ochtend in het zwembad.
Dan naar de vrouwengevangenis. Eindelijk tegen een redelijke prijs. We beginnen de tuktuktarieven te kennen.
Meisjes die binnen 6 maanden vrij komen geven hier massages als onderdeel van hun rehabilitatieprogramma. En ze doen het fantastisch! Een uur lang genieten we alle vier van een zalige Thaise massage.
“Ik wil nog” was de reactie van Y2 aan het eind. De masseuses waren trouwens niet weg te slaan bij onze meisjes. Ze werden geknuffeld en gezoend. De kleine dames lieten het zich welgevallen, ze zijn het hier ondertussen gewoon om voortdurend nagewezen, aangestaard, geaaid en schattig bevonden te worden. Het enige dat ze niet zo leuk vinden en dan vooral Y1, is dat iedereen schijnt te denken dat ze tweelingzussen zijn.
“Ik ben wel al bijna tien he!”
Omdat de gevangenis toevallig vlakbij ons favoriete eethuisje is, gaan we daar nog even langs voor een overheerlijke lunch.
Vandaag braken we een record. We bezochten maar twee tempels. Het absolute minimum tot hiertoe. De laatste zal de beste zijn. Ook hier. Wat Lok Molee. Hij ontbreekt in de Lonely Planet, maar wij kwamen hem gelukkig toevallig tegen. De energie nodigt er uit om te gaan zitten. En om er te blijven zitten.
De meisjes zijn na een tiental tempels nog steeds geïnteresseerd. Maar goed! Want er staan nog heel wat wats op ons programma de komende weken.
Morgenochtend halen we de huurauto op en waagt H zich in het Thaise verkeer.
“Links H, links!” wordt zijn mantra.
En dan op weg naar Pai, op weg naar een bungalow bij het water. Mét aparte slaapkamers.
http://www.paifarm.com
Maar eerst nog wat zwemmen. Of wat had je gedacht?

 

2 juli 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s