Tips voor relaxed reizen naar Thailand.

1. Neem 2 schattige kinderen mee op reis. Heb je er zelf geen ter beschikking, leen ze dan een poosje bij buren, familie of vrienden. Iedereen is immers veel vriendelijker en behulpzamer.
2. Ga er niet van uit dat je onderweg kan slapen. Als je het toch niet verwacht, ben je ook niet teleurgesteld of gefrustreerd.
3. Neem bij aankomst in het land van bestemming je eigen rugzak van de band en niet eentje die er toevallig identiek aan is. Het bespaart je een uurtje administratieve en communicatieve rompslomp.
4. Als je er toch voor opteert om een andere dan je eigen rugzak uit te kiezen, zorg dan dat er een telefoonnummer van de eigenaar opstaat. Dan maak je het de ander iets minder moeilijk. Verheug je vervolgens op de aanschaf van nieuwe kleren voor jezelf en je kinderen in plaats van je er druk om te maken. Alles heeft zo zijn voordelen.
5. Stop spelletjes in de handbagage die je zelf ook graag speelt en die ook door de lokale bevolking gespeeld worden. Uno blijkt een goede keuze te zijn op de nachttrein naar Chiang Mai, het personeel is zeer gewillig om met je kinderen mee te spelen en hen zelfs te leren valsspelen. Of zijn de regels hier anders?
6. Wacht met het schrijven op je blog tot je uitgerust bent en er zinvolle volzinnen uit je mond rollen of beperk je tot enkele reistips.

29 juni 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s